Email
PasswordForgot?
Petra V.

Petra V.

Debrecen24 y

Kedves Szülők!

Várnagy Petrának hívnak, 22 éves vagyok. A Debreceni Egyetem - Gyermeknevelési és Gyógypedagógia Kar csecsemő - és kisgyermeknevelő szakán végeztem. Jelenleg gyógypedagógia szakon tanulok levelező tagozaton.
Röviden arról,hogy miről is szól a kisgyermeknevelő szakma és miért gondolom, hogy alkalmas lennék arra, hogy az Ön gyermekére vigyázhassak és foglalkozhassak vele.
Pályaválasztásom során lényegesnek tartottam, hogy olyat válasszak,amit élvezettel csinálok. Számomra ez a gyerekek világába valósul meg. A gyermekek iránt érzett szeretetem a bölcsődei gyakorlataim során bontakozott ki leginkább. Leendő kisgyermeknevelőként sikerélményt jelentett/jelent (a gyakorlatok során), amikor a gyermek jókedvvel jön, napközben jól érzi magát, tevékeny, játéka oldott, felszabadult. Ha már otthon is jó érzéssel emleget bennünket, esetleg szerepjátékában is megjelenít, - ha örömmel vesz részt a foglalkozásokon, - ha a szülő tanácsot kér és ad a véleményünkre, - ha látjuk, hogy a szülő elégedett és eredményesnek véli munkánkat; jólesik pozitív visszajelzésük, megerősítésük, - ha a gyermeknek olyan élményt adunk a nap folyamán, amely pozitív élményhez juttatja és a szülőt azzal fogadja, hogy lelkesen meséli mit csinált aznap, - ha egy már óvodás gyermek visszalátogat hozzánk… Kezdő nevelőként (akkoriban még gondozó) furcsa volt a zsivaj, a nyüzsgés, a sírások, a konfliktusok, a sok kérdés - kérés egyszerre, a sok jel; nehéz volt az osztott figyelem megvalósítása… Sokszor nehéz, mert valótlan lenne azt állítani, hogy könnyű.
Leendő szakemberként a gyermekek szüleivel való kapcsolattartást is fontosnak tartom, hiszen az ő általuk kapott ismereteket a gyermek fejlődésének érdekében tudom hasznosítani. Folyamatosan alkalmazom a már korábban tanult elméleti – gyakorlati (órán elsajátított tananyag) ismereteket.
Fontosnak tartom, hogy a szülővel és a gyermekkel is jó kapcsolatot tudjak kialakítani.
Amennyiben meggyőző volt az ismertetőm, kérem írjon, kérdezzen az alábbi email címen: petravarnagy9gmail.com

Köszönöm, hogy elolvasta.

Phone number: visible only to members

FacebookInstagram

0 recommends
Work

Time: agreed individually (can start immediately)

Au pair: negotiable

Baby sitting
  • Can work in own home

  • Can work with the disabled

  • Can work with pets

  • Can go outside with children

  • Can do shopping

  • Can cook

  • Can do the cleaning

  • Have a driving license

  • Have a car

  • Don't smoke

 

I would work with

  1. Babies, 0-1 years old

  2. Toddlers, 2-3 years old

  3. Preschoolers, 4-6 years old

  4. Gradeschoolers, 7-11 years old

  5. Teens, 12-18 years old

 

Up to 2 children

Education

University

Institution: Debreceni Egyetem - Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar

Specialty: csecsemő - és kisgyermeknevelő

Languages: Hungarian